negoita_robert_250.jpgPrimarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a demarat duminică o acţiune de curăţenie şi igienizare în Centrul Vechi al Capitalei. Însoţit de zeci de maşini şi lucrători de salubritate, Negoiţă a mers pe străduţele din Centrul Vechi, pentru a vedea modul în care decurge curăţenia.

„Nu este o acţiune deosebită, este ceva ce facem permanent. Dar este începutul verii, începe să se aglomereze şi noi trebuie să menţinem curăţenia în tot oraşul şi în Centrul Vechi la cel mai înalt nivel. Avem 30-40 de oameni şi 15 utilaje. Acum, la începutul verii, Centrul Vechi se va aglomera şi trebuie să acordăm acestei zone o atenţie specială, pentru că este vorba de imaginea Bucureştiului şi a României”, a declarat Negoiţă.

Primarul chiar a făcut o demonstraţie în faţa ziariştilor, a luat un furtun cu apă sub presiune şi a curăţat o porţiune de stradă. Apa a scos însă pietrişul şi nisipul din piatra cubică, lucru care l-a nemulţumit pe edil. „Asta este o lucrare proastă de cei care au făcut pavajul în Centrul Vechi. O să ne gândim la o soluţie şi am de gând să sesizez Primăria Generală să reglementeze problema asta. În Centrul Vechi este un aspect de murdar, din cauza acestui nisip care iese în permanenţă şi care ar fi trebuit de fapt să fie beton, nu nisip. Vedeţi cum intrăm cu utilajele şi pavajul rămâne tot murdar”, a spus Negoiţă.
Robert Negoiţă a inspectat apoi străzile din zonă şi le-a atras atenţia oamenilor de la salubritate să amplaseze mai multe coşuri de gunoi, să îndepărteze molozul rămas pe alocuri în urma unor lucrări edilitare şi să repare porţiunile de pavaj deteriorate. La final, Negoiţă a spus că va cere Primăriei Generale să restricţioneze traficul maşinilor în Centrul Vechi, pentru a proteja străzile recent renovate. AGERPRES