badescu_iulian.jpgNoul primar al municipiului Ploieşti, social-democratul Iulian Bădescu, a fost învestit, marţi, în funcţie, după constituirea Consiliului Local Ploieşti, la ceremonie fiind prezente peste 200 de persoane.

Bădescu le-a cerut tuturor celor prezenţi şi cetăţenilor municipiului reşedinţă de judeţ să contribuie la acţiunea de apărare şi menţinere a păcii în oraş. „Vreau să vă rog pe dumneavoastră, ploieştenii, pe dumneavoastră consilierii locali şi pe dumneavoastră presa şi oficialităţile prezente, pe toţi cei care trăiesc în acest oraş, ca împreună să apărăm pacea în oraşul nostru”, a spus Bădescu.

La ceremonia de învestire în funcţie a noului primar al Ploieştiului a participat şi preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care este şi preşedinte al Consiliului Cetăţenilor de Onoare al municipiului.
El l-a felicitat pe Bădescu, arătând că acest mandat nu va fi unul uşor şi i-a asigurat pe primar şi pe consilierii locali de sprijinul său. „Îl felicit şi îi urez din inimă succes pentru un mandat de patru ani pe care sunt sigur că îl simţiţi că nu va fi uşor. (…) Vă asigur că, atât cât mă ţin puterile, voi fi alături de Consiliu cu sfaturi şi cu experienţa pe care o am”, a spus Quintus.

Social-democratul Iulian Bădescu a fost ales primar al Ploieştiului cu 49.696 de voturi valabil exprimate, devansându-l pe fostul edil şef al municipiului, democrat-liberalul Andrei Volosevici, care a obţinut 48.054 de voturi valabil exprimate la scrutinul din data de 10 iunie.
Iulian Bădescu are 38 de ani, este licenţiat în ştiinţe economice, iar timp de 14 ani a fost ziarist. În anul 2008, a fost ales senator în Colegiul uninominal nr. 2 din Prahova, din partea PDL. În iunie 2010, acesta a demisionat din partid, înscriindu-se în PSD, motivând că nu este de acord cu programul anticriză al Guvernului Boc.AGERPRES