Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, dă asigurări că oraşul nu va rămâne fără apă caldă de la 1 august, aşa cum a anunţat operatorul de termoficare, precizând, joi, într-o conferinţă de presă, că există variante de lucru în acest sens, precum închirierea unor cazane.

„Locuiesc la bloc, mă încălzesc şi eu în sistem centralizat. Acum trei zile am primit şi eu fiţuica aia sau, mă rog, era o fiţuică lipită pe uşă, iar noi am primit, ca şi primărie, concedentul doi, singurul obligat financiar prin decizia domnului Iulian Dumitrescu (preşedintele Consiliului Judeţean şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova – n.r.), abia ieri hârtie. (…) Ieri la ora 16 şi 15 minute am primit şi noi un mail prin care eram informaţi că s-ar putea să oprească serviciul de termie din oraş, că aşa au decis unii. (…) O să mă descurc absolut legal, discutând zdravăn la cap cu nişte oameni şi vom avea în continuare furnizare de apă caldă şi de termie de la 1 august”, a afirmat Volosevici.

Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în municipiul Ploieşti, a anunţat, prin intermediul unor afişe lipite la scările blocurilor, sistarea furnizării de apă caldă menajeră de la 1 august, pentru o perioadă de minim 30 de zile, în vederea începerii reparaţiilor de strictă necesitate la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2, singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi.

În context, primarul a arătat că nu are cunoştinţă despre cât de necesare sunt aceste investiţii, pentru că CET-ul este al Consiliului Judeţean.

„În niciun caz, şi cu reacţii juridice foarte dure şi de valenţă penală, nu voi permite să nu existe furnizare de apă caldă în Ploieşti. Nu pot să îmi dau seama dacă trebuie făcute investiţiile sau nu, pentru că nici nu poţi să îţi permiţi să nu faci nişte investiţii şi să te trezeşti în mijlocul sezonului de iarnă că îţi crapă instalaţia”, a afirmat edilul Andrei Volosevici.

El a mai explicat că există variante de lucru pentru ca serviciul să fie furnizat în continuare, cum ar fi închirierea unor cazane.

De altfel, operatorul de termoficare a emis, joi, un comunicat de presă în care anunţă oficial sistarea furnizării de apă caldă de la 1 august şi în care vorbeşte şi despre soluţia închirierii unor cazane de apă fierbinte.

„Odată cu preluarea capacităţilor de producţie de la fostul operator care a asigurat serviciile de furnizarea a apei calde menajere şi a termiei în Municipiul Ploieşti, o comisie tehnică cu sprijinul experţilor externi, desemnată să evalueze starea instalaţiilor, a întocmit un raport complex privitor la starea echipamentelor preluate. În acest moment, Cazanul de Apă Fierbinte nr. 2 este singura sursă de producere a energiei termice care este utilizabilă, restul surselor de producţie fiind inoperabile, din motive tehnice sau de reglementare. Caracterul urgent al operaţiunii de reparaţie a singurei surse de producţie a energiei termice, respectiv a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 din CET Brazi, dar şi realitatea tehnică din teren, obligă SC Termoficare Prahova SA să ia măsura nedorită de sistare a furnizării apei calde menajeră pe raza Municipiului Ploieşti, începând cu data de 1 august 2022, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. SC Termoficare Prahova SA a adresat partenerilor din cadrul autorităţilor publice locale propunerea de a asigura, în perioada operaţiunilor de reparaţii, o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajeră, prin închirierea şi instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte”, se menţionează în comunicatul Termoficare Prahova SA.

Măsura anunţată de operatorul de termoficare ar afecta circa 55.000 de apartamente, respectiv 130.000 de cetăţeni. AGERPRES