Primarul PDL de Frasin şi cinci consilieri PNL din Păltinoasa au trecut la PSD

Primarul Partidului Democrat Liberal al localităţii Frasin, Marinel Bălan, şi cinci consilieri locali ai Partidului Naţional Liberal din localitatea Păltinoasa, dintre care patru în funcţie şi unul supleant, au trecut la Partidul Social Democrat, a declarat, marţi, vicepreşedintele PSD Suceava, senatorul Neculai Bereanu. El a spus că Bălan a susţinut Uniunea Social Liberală încă din toamna anului 2012 şi că a trecut la PSD, deoarece a constatat că în ultimii doi ani a găsit printre social-democraţi oamenii cu care să dezvolte comunitatea locală.

Potrivit lui Bereanu, mai mulţi aleşi locali din zona de munte a judeţului şi-au exprimat intenţia de a veni alături de social-democraţi, urmând a fi îndeplinite formalităţile legale în acest sens. Bereanu a spus că este vorba despre o serie de consilieri locali şi de primari care au fost aleşi pe lista USL şi doresc să continue să colaboreze în continuare cu PSD, fără a face nominalizări. ”Sunt oameni care vor să continue proiectele propuse de USL atunci când au candidat în alegerile locale şi care nu se mai regăsesc în noul PNL”, a arătat Bereanu.

Senatorul social-democrat a spus că sunt şi aleşi locali ai PDL dezamăgiţi de democrat-liberali şi vor să treacă la PSD. ”Au constatat că, pentru bunul mers al comunităţilor pe care le reprezintă, PSD a făcut mai multe decât administraţia PDL şi că sunt dezamăgiţi de PDL şi vor să se alăture PSD”, a spus Bereanu.

Vicepreşedintele social-democrat sucevean a subliniat că ”toţi cei care s-au înscris în PSD au venit din proprie iniţiativă”. AGERPRES