portariuc_ovidiu_2013.jpgToate veniturile proprii ale municipiului Botoşani vor fi direcţionate pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a structurilor administraţiei locale, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Ovidiu Portariuc. Potrivit acestuia, municipiul Botoşani nu va cheltui din taxele şi impozitele încasate de la populaţie niciun leu pentru investiţii, în condiţiile în care primăria are de plătit, în acest an, credite şi dobânzi de aproximativ 17 milioane de lei.
Bugetul de funcţionare va avea o formă de aproximativ 84 de milioane de lei, în acesta fiind inclus şi drepturile salariale ale cadrelor didactice, dar şi indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, care sunt asigurate de la bugetul de stat. În ceea ce priveşte bugetul de dezvoltare, municipalitatea mizează exclusiv pe fonduri europene şi guvernamentale.

Bugetul de investiţii este aproximativ 82 de milioane de lei, dintre care 44 de milioane de lei pentru investiţii în derulare, iar 38 de milioane de lei pentru investiţii noi. Ovidiu Portariuc susţine că proiectul de buget pentru anul în curs va fi lansat în dezbatere publică săptămâna viitoare. „Cetăţenii trebuie să ştie că jumătate din banii colectaţi din taxe şi impozite se duc pe datorii şi, de asemenea, trebuie să ştie care sunt priorităţile şi proiectele Botoşaniului în acest an”, a afirmat Ovidiu Portariuc. AGERPRES