Primarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, a anunţat demararea procedurilor pentru înfrăţirea municipiului cu oraşul Pittsburgh din statul american Pennsylvania. Demersurile survin la aproape trei săptămâni de la întâlnirea pe care Portariuc a avut-o, în Statele Unite ale Americii (SUA), cu primarul oraşului Pittsburgh, Bill Peduto.

„Cred că avem foarte multe de câştigat, în primul rând pe termen mediu şi lung, dintr-o asemenea legătură. Mă refer aici la schimburi culturale, schimburi în domeniul educaţional, schimburi în domeniul administrativ, în domeniul mediului de afaceri. Oraşul Pittsburgh s-a reinventat în ultimii 20 de ani, după ce, asemenea oraşului Detroit, a trecut printr-o criză majoră, fiind în preponderenţă un oraş industrial, dar reinventându-se şi aducând tehnologii noi, mai ales în ceea ce priveşte industria informatică, cercetare medicală, bio-tehnologii. Cred că avem şi în domeniul acesta foarte multe de învăţat”, a afirmat Portariuc.

Primarul Botoşaniului a participat, timp de o lună, la o bursă în SUA obţinută prin Programul Marshall Memorial Fellows, implementat în perioada 2015- 2016, la care participă 76 de persoane din întreaga lume, dintre care 42 din Europa, iar 34 din Statele Unite ale Americii.
Botoşaniul mai este înfrăţit cu oraşul Laval din Canada. AGERPRES