Primarul oraşului vasluian Negreşti doreşte ca BOR să redeschidă spitalul din localitate

spital negresti.jpgConducerea Primăriei oraşului Negreşti a anunţat că va solicita sprijin reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc din localitate.

Primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu, a declarat că preluarea clădirii spitalului de BOR şi deschiderea acestuia în lanţul de clinici “Providenţa” ar fi o soluţie, având în vedere că încercările repetate ale autorităţilor locale de a redeschide unitatea sanitară, închisă în anul 2011, nu au avut sorţi de izbândă.

“Din fonduri proprii de la bugetul local nu putem redeschide spitalul şi nici nu putem asigura funcţionarea lui, iar încercarea de a redeschide unitatea sanitară ca secţie externă a Spitalului Judeţean Vaslui nu s-a concretizat. De aceea, ne-am gândit să discutăm cu reprezentanţii Bisericii, pentru o eventuală preluare a clădirii spitalului, deoarece cetăţenii din Negreşti au mare nevoie de asistenţă medicală pe loc, fără a mai fi nevoiţi să meargă la Vaslui, când au probleme de sănătate”, a declarat primarul Vasile Voicu.

Spitalul Orăşenesc Negreşti are arondaţi peste 10.000 de pacienţi din Negreşti şi localităţile limitrofe. Până la găsirea unei soluţii pentru redeschiderea spitalului a fost luată măsura înfiinţării unul centru de îngrijiri paliative, într-una dintre fostele clădiri ale unităţii, care a fost dată deja în administrarea Consiliului Judeţean. De asemenea, se are în vedere înfiinţarea unui compartiment de Psihiatrie şi a unuia de Boli Interne. AGERPRES