Primarul oraşului Petrila a fost reclamat la DNA în legătură cu atribuirea unor păşuni

Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, a fost audiat de procurorii DNA după ce a fost reclamat de un fost coleg din primărie pentru că nu a organizat o licitaţie atunci când a concesionat păşunile din jurul localităţii unor crescători de animale din zonă.

Păşunile din jurul oraşului Petrila sunt concesionate, în totalitate, unor fermieri din zonă şi crescătorilor individuali, iar primarul susţine că procedura de atribuire prin decizie se practică de zeci de ani, fără ca până acum să fi fost semnalate probleme.
“Am fost reclamat de un fost coleg din primărie în ceea ce priveşte modul de arendare al păşunilor. El este nemulţumit că nu a primit o porţiune de păşune pentru oile pe care şi le-a cumpărat anul trecut. I-am explicat că după ce vor expira actualele contracte, poate să solicite o bucată de păşune pentru animalele sale”, a declarat marţi primarul oraşului Petrila.

Edilul afirmă că unii fermieri ar avea un interes crescut pentru concesionarea unor suprafeţe de păşune după ce APIA a început să acorde subvenţii pentru aceste terenuri.
În zona oraşului Petrila sunt opt păşuni, cu suprafeţe cuprinse între 20 şi 200 de hectare, care au fost concesionate crescătorilor locali. “Sunt păşuni care se închiriază de zeci de ani, aş putea spune chiar din tată-n fiu, şi până acum nu au fost problem”, a conchis primarul din Petrila. AGERPRES