Primarul oraşului Nehoiu este acuzat de ANI de conflict de interese de natură penală

lungu_florentin.jpgAgenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură penală în cazul lui Florentin Lungu, primar al Oraşului Nehoiu, Judeţul Buzău, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în vederea efectuării de verificări.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri, Florentin Lungu este acuzat că în exercitarea mandatului de primar a aprobat efectuarea plăţii în sumă de peste 273.000 lei, reprezentând contravaloarea executării unui contract de lucrări, între Primăria Oraşului Nehoiu (reprezentată prin Alexandru Corcodel, primar – în calitate de achizitor) şi SC Prodfor SRL, reprezentată prin Florentin Lungu, administrator – în calitate de executant).
Contractul de lucrări a fost încheiat anterior exercitării mandatului de primar (la data de 13 mai 2008), iar plata contractului s-a efectuat în baza aprobării date de către acesta, în calitate de primar (aprilie 2013).

ANI precizează că Florentin Lungu a deţinut calitatea de asociat unic şi director general la firma respectivă până în 29 iunie 2012, când a fost ales primar. “De la acea dată, în funcţia de administrator neasociat cu drept de reprezentare la firma respectivă a fost aleasă o altă persoană, primarul deţinând în continuare calitatea de asociat la această firmă. Astfel, prin aprobarea la plată şi decontarea cheltuielilor contractului s-a creat un beneficiu în favoarea propriei firme şi propriei persoane, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu”, au constatat inspectorii de integritate.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Florentin Lungu a infracţiunii de conflict de interese.

Sursa citată precizează că edilul nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. AGERPRES