Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, ar putea fi eliberat din arest după ce, joi, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis cererea prin care avocaţii au solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de părăsire a localităţii de domiciliu, decizie care nu este definitivă.

Edilul va putea fi cercetat în stare de libertate în cazul în care judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor respinge recursul formulat de procuri faţă decizia de eliberare a acestuia. La sfârşitul anului trecut, Matei a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în perioada iunie – octombrie, primarul Matei Nicolae i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în acestea, anchete pe care inculpatul le considera ”abuzive, nejustificate şi motivate politic”.

În schimb, ofiţerului de poliţie i s-ar fi promis o recompensă, materializată prin acordarea a două loturi de teren la Năvodari. Darea terenurilor s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte conform cărora terenurile valorau 59.000 de lei. AGERPRES