Primarul oraşului Meknes din Maroc, Ahmed Hilal, aflat în vizită în municipiul Bacău la invitaţia oficialităţilor locale, consideră că investorii băcăuani pot găsi o bună piaţă de desfacere în cea emergentă marocană.

Într-o declaraţie făcută pentru Agerpres după întâlnirea avută cu prefectul judeţului Bacău, Claudiu-Octavian Şerban, primarul Hilal a precizat faptul că din punctul de vedere al oficialilor marocani „pieţele din Bacău şi din Meknes nu sunt concurente, ci complementare, pentru că Bacăul este mai industrializat decât Meknes care este centrat pe agricultură”.

„În general însă pentru agenţii economici români există, din câte ştiu eu, oportunităţi de afaceri importante în Maroc”, a precizat edilul şef din Meknes.

În context dialogului pe probleme economice autorităţile băcăuane şi oaspeţii marocani au exprimat, la unison, intenţiile de a încuraja investiţii care să se axeze, în principal, asupra producţiei fie din industrie, ori agricultură, şi doar în plan secundar asupra comerţului. Delegaţia oficialilor marocani, interesată de capacităţile de producţie din judeţul Bacău, a vizitat şi câteva firme şi Centrul de Expoziţii şi Afaceri din municipiu.

„Din perspectivă administrativă, discuţiile au fost centrate asupra unor schimburi de experienţă pe care autorităţile din Maroc le solicită în scopul studierii modului de organizare şi de desemnare a reprezentanţilor în forurile de conducere locale, regionale şi naţionale în România, experienţe de care o democraţie tânără ca cea din Maroc are nevoie”, a declarat la rândul său pentru Agerpres prefectul judeţului Bacău, Claudiu Şerban.

Între subiectele abordate de către membrii delegaţiei marocane cu autorităţile locale s-au mai aflat şi cele legate de rezolvarea problemelor sociale ale comunităţii băcăuane, precum şi o eventuală cooperare multiplă dintre judeţul Bacău şi regiunea Meknes. AGERPRES