Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu doreşte un parteneriat public-privat pentru redeschiderea spitalului din localitate

Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, îşi doreşte ca în locul fostului spital din localitate să fie redeschis un centru de permanenţă, într-o primă fază, urmând ca în timp să poată fi asigurată aici spitalizarea în regim continuu pe anumite specialităţi.

Edilul din Bumbeşti-Jiu a declarat miercuri că acest lucru ar putea fi posibil prin crearea unui parteneriat public-privat sau o asociere în participaţiune în care autoritatea publică locală să îşi păstreze patrimoniul, iar un investitor să vină cu finanţarea necesară derulării actului medical.

“Nu se pune problema înstrăinării patrimoniului şi a cedării acestuia către un investitor în vederea preluării întregului patrimoniu, ci un parteneriat public-privat sau o asociere în participaţiune unde autoritatea publică locală să îşi păstreze patrimoniul, iar investitorul doar să vină cu finanţarea actului medical şi încheierea contractului cu Casa de Asigurări, fiindcă fără contract cu CAS actul medical la Bumbeşti-Jiu nu are sorţi de izbândă şi să asigure managementul”, a precizat Constantin Bobaru.

Acesta intenţionează să redeschidă activitatea medicală în oraş până la venirea anotimpului rece, deoarece atunci vor apărea probleme şi nu are rost să încălzească spaţiul respectiv dacă până atunci nu i se va găsi o utilitate.

“Vrem să deschidem activitatea medicală pe mai multe componente, în primul rând să începem activitatea aşa cum ea prevede şi ne dă voie, dar să vedem sub ce formă. Să dăm drumul la o activitate medicală de urgenţă asigurând o spitalizare de o zi pe aceste centre de permanenţă sau pe altă componentă, dar oricum să putem asigura o medicină de urgenţă şi o asistenţă care poate fi făcută în ambulatoriu şi cu personal calificat. După aceea putem să găsim varianta pentru a se face spitalizare în regim continuu pe anumite specialităţi pentru care vom găsi şi personal medical. Noi speram ca până la venirea anotimpului rece, pentru că atunci apar probleme, va trebui încălzit şi nu ne propunem să investim într-un spaţiu fără să-i găsim o utilitate, să găsim o variantă de a începe o activitate acolo”, a mai spus Constantin Bobaru.

Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost închis în luna aprilie în cadrul procesului de reorganizare a sistemului sanitar, fiind singura unitate de profil din judeţ desfiinţată. Cu toate că spitalul a fost propus spre reprofilare, respectiv înfiinţarea unui cămin pentru persoane vârstnice, primăria oraşului nu a optat pentru această variantă. În prezent, unitatea este în conservare, personalul medico-sanitar fiind redistribuit la alte spitale, iar cel administrativ a fost concediat în conformitate cu prevederile Codului muncii. AGERPRES