Prefectura Brăila a fost înştiinţată oficial de sentinţa definitivă care constată starea de incompatibilitate a primarului oraşului Însurăţei, Ionel Gheorghe, iar prefectul judeţului, Iulian Timofei, urmează să emită ordinul de încetare a mandatului edilului.

„Încetarea de drept a mandatului primarului se va constata în termen de 30 de zile de la sesizarea transmisă de Agenţia Naţională de Integritate, conform art.5, al.2 din Legea 176 din 2010, având la bază referatul întocmit de către secretarul oraşului Însurăţei în termen de 10 zile şi documentele transmise de către ANI. Data organizării a legerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de către Guvern, la propunerea autorităţilor cu atribuţii de organizare a alegerilor”, a declarat prefectul Brăilei, Iulian Timofei.

Prefectura Brăila a primit miercuri documentele prin care este înştiinţată oficial de hotărârea Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, care confirmă constatarea Agenţiei Naţionale de Integritate, cu privire la faptul că primarul oraşului Însurăţei, Ionel Gheorghe (PSD), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie – 3 octombrie 2012, când a deţinut simultan funcţia de primar al oraşului Însurăţei, precum şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial Însurăţei.

ANI a întocmit acest raport în 2015, primarul Ionel Gheorghe l-a contestat în instanţă, iar în 2019 a câştigat la Curtea de Apel Galaţi. ANI a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a confirmat raportul ANI, sentinţa definitivă fiind emisă în luna martie 2022.

„Admite recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile a Curţii de Apel Galaţi – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând cauza, respinge acţiunea reclamantului ca neîntemeiată. Definitivă”, se arată în soluţia ÎCCJ din 15 martie 2022. AGERPRES