robu_nicolae2.jpgTimişoara va avea un bazin olimpic de dimensiuni care vor permite practicarea sporturilor de apă, înot şi polo, la nivel profesionist, din 2015, lucrările de construcţie urmând să înceapă în 2013 şi vor fi executate sub finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

„Vineri am avut o întâlnire cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, pe parcursul căreia m-a informat că a fost aprobată lansarea licitaţiei pentru contractarea executantului bazinului olimpic de înot al Timişoarei. Noi mai avem câteva detalii tehnice de transmis la minister, în următoarea decadă, licitaţia urmând să fie demarată de minister prin CNI”, a declarat marţi primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Edilul-şef a precizat că investiţia nu va fi gestionată de municipalitate, ci direct de CNI, iar Primăria Timişoarei va fi beneficiarul la cheie al acestui obiectiv. Proiectul este unul naţional, de construire a patru astfel de bazine olimpice în ţară, dar din cauza situaţiei economice, nu vor fi construite în perioada imediat următoare decât două, unul la Timişoara şi unul la Iaşi.

Bazinul olimpic de înot va avea o lungime de 50 de metri, cu 10 culoare a câte 2,5 metri fiecare şi va fi amplasat în campusul sportiv al Timişoarei, care se întinde pe mai bine de 100 de hectare, în apropierea Stadionului „Dan Păltinişanu”.

Zona cuprinde Stadionul „Dan Păltinişanu”, terenurile de antrenament din vecinătatea sa, Baza sportivă nr. 2 a Universităţii Politehnica Timişoara (formată din cinci terenuri de fotbal cu iarbă naturală, un miniteren de fotbal cu iarbă artificială, un teren de handbal, un de baschet, patru de tenis, două bazine de înot (unul acoperit şi unul în aer liber), o sală de sport de tenis, baschet şi volei, la care se adaugă baza sportivă a Liceului „Banatul”, viitorul bazin olimpic al Timişoarei şi viitoarea Sală polivalentă a Timişoarei, ce va avea o capacitate de 15.000 de locuri.
„Prin dimensiunile sale este un spaţiu sportiv impresionant, nu există niciunde în România un altul asemenea”, a adăugat primarul.

Pe lângă acest bazin olimpic, Nicolae Robu are în vedere construirea altor patru bazine de înot de agrement şi de întreţinere, pe care le ca finanţa primăria.

„Avem zece posibile locuri, vom alege patru, cât mai uniform distribuite în oraş, iar în 2013 vom demara aceste proiecte. Aceste bazine sunt dedicate sportului de întreţinere”, a spus edilul-şef. AGRPRES