Primarul Nicolae Barbu spune că absenţele de la şedinţele Consiliului Municipal Giurgiu pot duce la dizolvare

barbu_nicolae3.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat, joi, că s-ar putea ajunge la o dizolvare a Consiliul Local Municipal având în vedere numărul mare de absenţe de la şedinţe din partea consilierilor.

“Şedinţa de astăzi nu este statutară deoarece nu a fost îndeplinit cvorumul din cauza absenţei de la şedinţă a majorităţii consilierilor municipali, motiv pentru care anunţ încă de astăzi că aceasta va fi reprogramată pentru miercuri, 9 iulie, şi dacă la trei şedinţe consecutive nu îndeplinim cvorumul, vom dizolva Consiliul Local Municipal”, a declarat joi, în sala de şedinţe a CLM Giurgiu, primarul PSD al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Şi consilierii municipali prezenţi la şedinţă au declarat că absenţa colegilor de la şedinţa ordinară a CLM este în defavoarea cetăţenilor şi creează prejudicii acestora deoarece proiectele importante pentru oraş nu pot fi aprobate şi nu se pot derula. “Dacă s-au solidarizat între dânşii cei care lipsesc de la şedinţele CLM e problema lor, dar atrag atenţia că efectul este grav asupra cetăţenilor, vrem să dăm drumul proiectelor pentru municipalitate şi aşa nu se poate”, a completat şi consilierul municipal Ionel Dinu. El spune că din această cauză nici consilierii municipali care vin la şedinţe nu îşi pot primi indemnizaţia de şedinţă şi l-a rugat pe primarul municipiului Giurgiu să găsească o soluţie pentru ca cei care participă la şedinţe să fie plătiţi, iar neplata indemnizaţiei să fie valabilă doar în cazul celor care absentează.

La şedinţa ordinară a CLM Giurgiu erau înscrise pe ordinea de zi un număr de 28 de puncte. Aceasta este a patra oară de la începutul acestui an, dar nu consecutiv, când şedinţa CLM Giurgiu nu se poate desfăşura din lipsă de cvorum. AGERPRES