ontanu_neculai_.jpgProiectul care viza realizarea unui canal navigabil Bucuresti – Dunare pare sa fie reactivat de primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu.

Edilul a convocat in aceste zile, la sediul Primariei, mai multi specialisti in constructii, in cadrul unui Consiliu tehnico-stiintific, menit sa dezbata o serie de proiecte urbanistice de interes larg.

Printre acestea se numara realizarea unui canal navigabil cu posibilitati turistice, care ar face legatura intre raul Arges si Bucuresti, cu extensie pe raul Colentina, prin amenajarea salbei de lacuri de pe acest rau, construirea unei telegondole peste amintita salba de luciuri de apa, amplasarea unui pasaj rutier la intersectia dintre Soseaua Colentina si Strada Gherghitei, deschiderea unui traseu pietonal in zona Mihai Bravu – Primaria Sectorului 2 si Soseaua Colentina.

Potrivit primarului, construirea unei telegondole peste salba de lacuri din Capitala va indeplini mai multe functiuni – turism, agrement si transport public, oferind tuturor utilizatorilor posibilitatea de a admira zonele verzi de-a lungul traseului si a luciului de apa. Se preconizeaza amenajarea de parcari de descurajare la capetele liniei telegondolei, care sa permita descongestionarea traficului rutier prin traversarea Capitalei prin acest sistem de transport si amplasarea unor zone pietonale sub traseul telegondolei.

Proiectul legat de realizarea ca spatiu public a intersectiei dintre soselele Colentina, Fundeni si Andronache, precum si strada Gherghitei, si, eventual, construirea unui pasaj rutier in aceasta zona vor fi menite sa descongestioneze traficul pe traseul noii autostrazi Bucuresti – Brasov, care va trece prin acest nod rutier. Specialistii reuniti la intalnirea de lucru au mai dezbatut posibilitatea infiintarii si a altor piete publice, stiut fiind faptul ca Bucurestiul nu a fost gandit sa fie amenajat cu asemenea facilitati. In perioada urmatoare, se vor identifica anumite zone pretabile la asemenea investitii, ce pot avea destinatii multiple.

Un alt proiect care poate pune in valoare obiectivele turistice din sectorul 2 este infiintarea unor trasee pentru vaporase de agrement pe lacurile Tei si Plumbuita, cu opriri in anumite puncte de interes public, stabilite de-a lungul acestora. De asemenea, edilul are in vedere si un proiect legat de infiintarea unei zone de promenada in apropierea Primariei sectorului 2, unde sa fie amenajate chioscuri cu vanzare de carte si care sa creeze un mediu de socializare a locuitorilor din acest sector. Totodata, specialistii au luat in discutie posibilitatea realizarii unei constructii inalte, amplasata langa Centrul Administrativ al sectorului 2, care sa poarte denumirea de „Mediu si Tehnologie”.

In finalul discutiei, specialistii au convenit ca proiectele cele mai importante ale Primariei sectorului 2 sa fie grupate intr-o lucrare intitulata „Ghidul Investitorului”, care va fi pusa la dispozitia reprezentatilor mediului de afaceri interesati sa-si dezvolte investitiile prin finantarea acestor initiative de mare importanta pentru comunitatea locala.