Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, i-a convocat, miercuri, pe membrii grupurilor de lucru ai comisiilor Consiliului Tehnico-Ştiinţific de elaborare a politicilor publice şi strategiilor, prognozelor şi proiectelor pentru găsirea şi aplicarea de urgenţă a celor mai bune soluţii pentru fluidizarea traficului rutier.
Edilul s-a întâlnit cu specialiştii Comisiei pentru străzi şi parcaje, Comisiei pentru urbanism şi arhitectură ale administraţiei locale pentru a găsi o soluţie de proiect care să dezbată modul în care trebuie relaţionat traficul din zona de nord a capitalei – şos. Petricani, şos. Pipera, bd. Dimitrie Pompei, străzile Fabrica de Glucoză şi Barbu Văcărescu.
Cunoscută ca o zonă aflată într-o continuă dezvoltare, cu viitoarea autostradă care va pătrunde în Bucureşti prin acest perimetru, proiectul a accentuat importanţa realizării în zona staţiei CFR, situată la intersecţia cu şos. Petricani, a unui sistem internodal, punerea în valoare a viitoarei staţii de metrou (se intenţionează extinderea liniei de metrou până în apropierea viitorului Terminal 2 al Aeroportului Henri Coandă); aducerea liniei de tramvai de pe Bd. D. Pompei pe zona centrală a carosabilului şi extinderea acesteia până la intersecţia şoselei Petricani cu calea ferată Bucureşti-Constanţa; realizarea în vecinătatea staţiei CFR a unui important parcaj subteran de mare capacitate; relaţionarea optimă cu viitoarea autostradă ce va pătrunde în capitală prin această zonă.
Membrii comisiilor şi invitaţii prezenţi au prezentat totodată o serie de argumente pro şi contra, conturându-se ideea pentru necesitatea realizării în regim de urgenţă a unui proiect care să permită fluidizarea traficului rutier pe relaţia Est-Vest în zona de nord a capitalei; adoptarea de soluţii îndrăzneţe, spectaculoase, la nivel european; realizarea unei mai bune comunicări între Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 2 şi Primăria Oraşului Voluntari; tratarea problemelor de trafic în ansamblul lor la nivelul întregii zone pentru a evita apariţia ulterioară a unor noi blocaje; pentru definitivarea soluţiilor optime este nevoie de implicarea tuturor factorilor interesaţi; declanşarea unei campanii de presă care să informeze populaţia asupra necesităţii fluentizării traficului în această importantă zonă a capitalei, asupra problemelor conexe pe care le ridică (exproprieri, lărgiri ale carosabilului, construire de pasaje supra şi subterane etc).
Specialiştii au mai ajuns la concluzia că discuţii similare ar trebui să aibă loc şi între reprezentanţi ai PMB şi ai Primăriei Oraşului Voluntari, pentru a se putea contura cât mai repede şi mai clar un proiect viabil, capabil să rezolve problema fluidizării traficului în zona de nord a Capitalei. AGERPRES