Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a inceput, pe 12 iulie, o actiune de control la nivelul santierelor unde se desfasoara lucrari de constructie a unor ansambluri de locuinte, primul obiectiv vizat fiind stadiul lucrarilor la „Vivenda Residencias”, un complex din strada Baia de Arama nr. 1, realizat de firma spaniola Hercesa.
Edilul a declarat ca in perioada urmatoare va merge si la alte complexe rezidentiale care se dezvolta pe raza sectorului 2, cum ar fi „Rosen Garden” din soseaua Colentina sau cel de pe strada Dinu Vintila.

El spune ca este interesat sa urmareasca cat mai exact stadiul de realizare a constructiilor, calitatea lucrarilor executate, precum si respectarea graficelor si termenelor de realizare a lucrarilor, pentru a se evita intarzierile nejustificate, cu scopul de a preintampina si incalcarea autorizatiilor emise de primarie sau a altor reglementari legale.

„Ne intereseaza si modul in care se vand apartamentele pentru ca investitorii au disponibilitatea de a realiza pentru autoritatea locala alte functiuni. De exemplu, la acest santier al Hercesa se va amenaja pentru Primarie un spatiu destinat persoanele de varsta a treia, un lucru important pentru noi”, a declarat Neculai Ontanu.

Edilul sectorului 2 s-a declarat multumit de evolutia lucrarilor, dar a recomandat constructorilor sa nu uite ca romanii sunt nerabdatori sa se mute in „casa noua”.

Primarul a mai spus ca o prioritate a sa din acest mandat o reprezinta construirea de noi locuinte, derulandu-se in ritm accelerat lucrarile la un numar de 15 ansambluri cu 6.877 de apartamente si 8.556 locuri de parcare.

Coordonatorul lucrarilor, Alexandro Solano, din partea Hercesa, a anuntat ca primele 142 de apartamente vor fi gata in luna decembrie 2010, in prezent fiind realizat circa 10% din ansamblul imobiliar.

Anul trecut, edilul sectorului 2 a pus piatra de temelie la inaugurarea lucrarilor santierului ce se intinde pe sase hectare de teren, in locul fostei fabrici de paine Titan.
Firma spaniola Hercesa Imobiliaria desfasoara constructia ansamblului ”Vivenda Residencias”, proiect ce cuprinde noua blocuri structurate pe sase si pe 11 etaje, insumand peste 1.400 apartamente cu una, doua, trei si patru camere, 1.600 locuri de parcare si numeroase spatii comerciale, zone verzi si locuri de joaca pentru copii.

Noul complex va fi o zona rezidentiala inchisa cu acces controlat. In interiorul acesteia vor exista gradini, zone sportive si de agrement, spatii de joaca pentru copii.

In curand vor incepe lucrarile la alte 3 ansambluri, pentru care au fost eliberate certificatele de urbanism, care insumeaza peste 10.000 de apartamente, peste 7.000 de locuri de parcare si aproximativ 200.000 mp spatii verzi.

De asemenea, se afla in stadiu de PUZ o serie de propuneri investitionale pentru un numar de alte 8 ansambluri de locuinte. Numarul total al investitiilor private vizand constructia de ansambluri de locuinte in regim privat ce se vor construi in intervalul 2008 – 2015 se ridica, in prezent, la 26.