ontanu_planseta.jpeg

Primul bloc reabilitat termic si realizat de catre primaria sectorului 2 a fost prezentat pe 26 noiembrie de primarul Neculai Ontanu. Aflat la adresa sos. Stefan cel Mare, nr. 36, bloc 30 B, imobilul are zece etaje si este construit pe doua tronsoane, cu 80 de apartamente.

Autoritatea locala a cheltuit pentru realizarea acestui proiect, cuprins in cadrul programului National de Reabilitare Termica, suma de peste 900.000 lei.

Cu ocazia finalizarii acestor lucrari, primarul Neculai Ontanu a declarat ca sosirea anotimpului rece nu va determina si cresterea facturilor la plata energiei electrice, in cazul locatarilor care locuiesc in acest bloc. Prin intermediul reabilitarii vor scadea consumurile energetice si de combustibil in exploatare, concomitent cu scaderea costurilor de intretinere si prepararea apei calde cu circa 40-50%, a spus edilul.

„Acesta este programul meu de suflet caruia i-am acordat o atentie maxima alaturi de reabilitarea strazilor, introducerea retelelor edilitare si amenajarea spatiilor verzi. Am gandit ca este corect sa strangem taxele si impozitele de la locuitorii sectorului 2 si acestea sa se intoarca sub forma de investitii pentru populatia interesata de acest program important care duce la reducerea cheltuielilor populatiei pentru intretinere in perioada de iarna”, a afirmat Neculai Ontanu.

Pretul pe apartament al reabilitarii termice in cazul imobilului amintit a fost de 7.555 lei la un apartament de doua camere si 15.110 lei la un apartament de patru camere, locatarii acestui bloc nefiind insa obligati sa aloce niciun ban pentru reabilitarea intregului bloc. Reabilitarea termica a fost suportata in proportie de 66% de catre primaria sectorului 2 si 34% de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. In respectivul imobil au fost executate lucrari de termoizolare a peretilor interiori, exteriori si a teraselor, inlocuirea tamplariei din lemn cu tamplarie din PVC si geam termopan, inlocuirea partiala a conductelor de apa si canalizare deteriorate si termoizolarea conductelor de incalzire si apa rece.

Primaria sectorului 2 este singura institutie din tara care suporta financiar si partea de plata ce revine asociatiilor de proprietari, astfel incat acestia beneficiaza de lucrari in mod gratuit. In sectorul 2 sunt inscrise 400 de alte blocuri in Programul de reabilitare termica si mai sunt derulate lucrari la alte sapte blocuri.