Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a propus majorarea burselor pentru elevi aferente semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată în cadrul viitoarei şedinţe ordinare a Consiliului Local al municipiului reşedinţă.

Potrivit proiectului de hotărâre, bursele de performanţă ar urma să crească de la 359 de lei pe lună la 500 de lei, bursele de merit vor fi majorate la 200 de lei, de la 120 de lei pe lună, cele de studiu ar urma să aibă o valoare de 150 de lei lunar, faţă de 110 lei în prezent, iar bursele de ajutor social vor fi dublate, urmând să ajungă la 200 de lei lunar, reprezentanţii Primăriei Vaslui afirmând că bugetul local poate suporta această majorare.

„Una dintre preocupările noastre principale este acordarea burselor şcolare care reprezintă un stimulent pentru participarea elevului la viaţa şcolară. În foarte multe cazuri, în familiile dezavantajate din punct de vedere socio-economic, bursa constituie un argument ca elevii să nu abandoneze şcoala. (…) Acest proiect va susţine performanţele şcolare ale elevilor şi dorinţa comunităţii locale de a sprijini sporirea interesului acestora pentru şcoală, educaţie, disciplină şi performanţă”, a transmis edilul Vasile Pavăl.

Totodată, consilierii urmează să aprobe numărul burselor şcolare aferente anului şcolar 2021- 2022, propunerea fiind aceea de a fi acordate un număr de 5.047 de burse, dintre care una de performanţă, 3.685 de burse de merit, 259 de burse de studiu şi 1.102 burse de ajutor social. Bursa socială poate fi cumulată cu oricare dintre celelalte forme de sprijin, în condiţiile în care copiii cu posibilităţi materiale reduse au şi rezultate bune la învăţătură.

Potrivit regulamentului privind acordarea burselor, de acest sprijin financiar beneficiază elevii înscrişi în clasele I-XII din instituţii de învăţământ preuniversitar de stat, la cursurile de zi ale anului şcolar curent. AGERPRES