Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, este convins că va câştiga procesul cu ANI

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, este convins că va câştiga procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care la finele anului trecut a constatat existenţa unei diferenţe de 328.770 lei (aproximativ 77.190 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de acesta.

”Am avut deja două întâlniri fixate de instanţă, am compărut în faţa comisiei. Am adus documentele solicitate, altele decât cele care au concurat la elaborarea raportului pe care îl contest. E o procedură firească. Cred că am şanse de 100% să câştig acest proces pentru că toate documentele justifică cu prisosinţă ceea am menţionat în declaraţia de avere”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Acesta a mai spus că în cadrul procesului cu ANI, pe data de 17 ianuarie urmează să se prezinte din nou în faţa Comisiei speciale de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. ”Am prezentat contractele de împrumut, între persoane fizice, în formă autentificată, prin notariat, deşi nici Codul Civil vechi, nici cel nou nu-mi impuneau autentificarea. Nu sunt contracte inventate, iar această autentificare mi-a fost solicitată”, a mai spus Constantin Hogea.

În luna noiembrie a anului 2012, ANI a constatat existenţa unei diferenţe de 328.770 lei (aproximativ 77.190 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. Conform unui comunicat al ANI, în luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011, Constantin Hogea a dobândit împreună cu soţia sa, Valeria Hogea, un imobil în municipiul Tulcea şi un spaţiu de producţie pentru suma totală de 328.770 lei.

La data efectuării tranzacţiilor imobiliare respective nu au fost identificate solduri contabile în conturile bancare deţinute de soţii Hogea, care să ateste fonduri necesare efectuării acestor tranzacţii. ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de Constantin Hogea. AGERPRES