robu_nicolae2.jpgPrimarul Nicolae Robu a cerut verificarea comerţului cu etnobotanice în magazinele din Timişoara, după ce a primit mai multe sesizări în acest sens. „Am primit semnale şi am văzut manifestări ale unor cetăţeni care m-au făcut să înţeleg că sunt justificate semnalele pe care le-am primit în acest sens, şi anume, că în Timişoara se consumă etnobotanice (…). Este o problemă a oraşului şi trebuie să rezolvăm şi această problemă”, a declarat edilul marţi, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că i-a cerut lui Dorel Cojan, directorul Poliţiei Locale din subordinea municipalităţii, să-i prezinte un raport în acest sens, întrucât „e cazul să facă, din nou, controale la magazinele care vând etnobotanice”.

În urmă cu patru ani, etnobotanicele au constituit o mare problemă pentru autorităţile locale, întrucât magazinele „de vise” vindeau produse pe bază de plante cu efect halucinogen în apropierea şcolilor sau chiar minorilor. Atunci, aleşii locali au propus adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care magazinele care au acest obiect de activitate să fie închise.
În 2010, spre exemplu, aproape 3.000 de elevi şi studenţi din Timişoara consumau plante cu efect halucinogen, mulţi dintre ei ajungând la spital în stare gravă, dar oamenii legii nu puteau interveni pentru că marfa era legală. AGERPRES