Primarul municipiului Târgu-Jiu afirmă că nu este considerat suspect şi inculpat în vreun dosar la DNA Craiova

carciumaru_florin1.jpgPrimarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a afirmat, într-o declaraţie de presă, că “nu este considerat suspect şi inculpat” în vreun dosar al DNA-Serviciul teritorial Craiova. Declaraţia vine ca urmare a faptului că Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA cu privire la săvârşirea de către acesta a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, precum şi a infracţiunii de conflict de interese.

“Acum doi ani, s-a făcut o sesizare în acest sens, între timp DNA şi-a făcut treaba, a verificat ce era de verificat şi ce au considerat dânşii că trebuie verificat la Primăria Târgu-Jiu, la mine acasă, la operatorul Aparegio şi, pe parcurs, s-a stabilit că nu sunt probleme, că nu sunt considerat suspect şi inculpat în vreun dosar la DNA secţia Craiova”.

“Între timp, aceeaşi sesizare s-a dus şi către ANI, ANI a făcut verificările de rigoare, din punctul dumnealor de vedere se pune problema că ar fi o incompatibilitate, dar o voi demonstra că nu este adevărat, dar întâi să primim materialul de la ANI, iar ceea ce solicită către DNA pentru a verifica, DNA, cum spuneam, între timp a făcut verificările necesare. Aşteptăm materialul, pentru că ce a fost ieri a fost numai un comunicat şi, ca atare, voi demonstra că este absolut nimic adevărat din cele sesizate (…)”, a precizat Florin Cărciumaru.

ANI a sesizat DNA cu privire la săvârşirea de către primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, precum şi a infracţiunii de conflict de interese. Potrivit unui comunicat al ANI remis luni, în calitate de ordonator de credite, primarul a semnat mai multe documente în beneficiul SC Pres Sanitas SRL Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, Eugenia Florinela Călinoiu (fostă Cârciumaru), a achiziţionat, în anul 2010, prin mandatar Florin Cârciumaru, un imobil la preţul de 70.200 lei. ANI arată că imobilul fusese achiziţionat anterior, în 2007, de către această societate comercială, cu preţul de 270.000 lei.

Potrivit edilului, atât în cazul percheziţiilor făcute la biroul său din Primărie, cât şi la domiciliu, procurorii au verificat filă cu filă documentele de vânzare-cumpărare a imobilului din Rânca, precum şi contractele acordate de municipalitate firmei Presanitas. El a afirmat că elementul comun al celor două dosare îl reprezintă firma Presanitas, patronul societăţii fiind cel care a vândut către fiica şi ginerele primarului casa de vacanţă din Rânca. Percheziţii au avut loc şi la sediul Aparegio, societatea care asigură alimentarea cu apă în Târgu-Jiu şi alte oraşe din judeţ şi care, de asemenea, a derulat mai multe contracte cu firma Presanitas. AGERPRES