Primarul Sucevei, Ion Lungu, care este şi prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a declarat că este nemulţumit de proiectul rectificării bugetare propus de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

El a spus că, potrivit proiectului, municipiul Suceava ar trebui să primească 2,3 milioane de lei, iar 55% din suma propusă este trecută la rezerve şi se va da pe baza unor analize ale Ministerului de Finanţe.

În opinia primarului, banii ar fi trebuit alocaţi necondiţionat, în condiţiile în care există sume de bani restante din primul trimestru al acestui an.

„E o filosofie întreagă. În termen de cinci zile ministerul trebuie să emită nişte norme metodologice. În termen de 15 zile noi trebuie să depunem nişte solicitări la Finanţe (…) Am spus să ne dea necondiţionat acele diferenţe de bani pe cele trei luni când ne-au fost diminuate veniturile, pentru că de acolo vine această sumă, pe ianuarie, februarie şi martie (…) Ne bagă la o analiză la Ministerul de Finanţe şi funcţie de situaţia financiară a fiecărei localităţi mai poţi obţine nişte bani prin hotărâre de Guvern (…) Vom depune şi noi un proiect acolo, în primul rând pentru finanţare la încălzire, la bioenergie (…) Deocamdată nu putem să ne declarăm mulţumiţi de această strategie a Guvernului şi, în speţă, a Ministerului de Finanţe, a domnului ministru, de a da banii care nu ne-au fost daţi pe primele trei luni de zile condiţionaţi (…) Trebuia să-i dea necondiţionat, deci fiecare cât avea dreptul, între 41,75% până la 60%, nu mai trebuia să ne bage prin comisie la Ministerul de Finanţe”, a mai argumentat primarul Ion Lungu. AGERPRES