Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ar trebui luate măsuri de protecţie în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus în spaţiile închise prin reintroducerea purtării măştii, inclusiv în mijloacele de transport.

El spus că recomandă purtarea măştii sanitare, pentru a preveni răspândirea virusului, chiar dacă nu există încă normative legislative în acest sens.

”Să purtăm măşti, cu de la noi putere. Să nu aşteptăm să vină legislaţia. Să prevenim, să preîntâmpinăm, pentru că asta este realitatea. Aflu şi eu din multe surse că a început să crească numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19. Partea bună este că nu sunt atât de agresive, nu afectează atât de tare persoanele vaccinate”, a spus Lungu.

Totodată, edilul a afirmat că nu crede că la Festivalul de Artă Medievală din Cetatea de Scaun, ce se va desfăşura în luna august, cât şi la celelalte manifestări programate în această perioadă vor fi luate măsuri de protecţie privind răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2, urmând să se decidă în funcţie de evoluţia situaţiei.

„Vedem cum evoluează lucrurile până atunci. Părerea mea este că e prea aproape să se întâmple ceva în zece zile. Nu ştiu dacă se vor lua măsuri speciale, dar în măsura în care rata de pozitivare va creşte la nivel de judeţ, la nivel de municipiu, se va reveni înapoi la măsuri restrictive”, a mai spus primarul. AGERPRES