Mai multe drumuri de pământ din anumite zone ale oraşului vor fi modernizate şi noi locuinţe sociale vor fi construite printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 7 milioane de euro, implementat de municipalitate, a declarat primarul Ion Lungu.

Potrivit primarului, contractul privind sprijinul pregătitor pentru finanţarea GAL Suceava şi elaborarea de strategii de dezvoltare locală a fost semnat la Bucureşti. ”Este un nou instrument de atragere de fonduri europene pe care vrem să îl valorificăm la maxim la Suceava. Avem o perioadă de şase luni de zile cu bani asiguraţi de Ministerul Fondurilor Europene pentru a face această strategie prin care vom putea depune proiecte de 7 milioane de euro”, a spus Lungu, subliniind că aceste proiecte vor fi implementate în special în zonele marginalizate, cum ar fi Iţcani, Burdujeni-sat, Lanişte sau Aleea Dumbrăvii.

Lungu a precizat că o ţintă a acestui proiect o reprezintă locuinţele sociale, în condiţiile în care primăria are un deficit la acest capitol, iar unele locuinţe sociale sunt în clădiri cu o vechime de peste 100 de ani care nu mai pot fi reparate şi trebuie dărâmate.

Totodată, primarul a arătat că aproximativ 30% din finanţare poate fi alocată pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, astfel încât se vor putea moderniza drumuri şi străzi. ”În aceste zone marginalizate unde sunt străzi de pământ vom promova proiecte pentru a reabilita aceste străzi”, a spus Lungu, adăugând că, până la sfârşitul acestui an va fi elaborată strategia şi votată în Consiliul local, pentru ca apoi să fie depuse proiectele prin GAL urban Suceava. AGERPRES