ilyes_iuliu_mare.jpgPrimarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes , salută adoptarea de către Senat a Legii privind amnistia fiscală prin care bugetarii nu mai sunt obligaţi să restituie sporurile acordate ilegal în perioada 2008-2010, spunând că se evită astfel „o nenorocire generalizată”.
Primarul a explicat miercuri într-o conferinţă de presă că, prin această lege, 300.000 de funcţionari din România vor fi scutiţi de restituirea unor sume importante, arătând că în situaţii similare instanţele au dat soluţii diferite, astfel că unii bugetari sunt nevoiţi să restituie sporurile iar alţii nu.

„Iniţiativa legii a fost la Satu Mare, am avut o întâlnire cu d-l Emil Boc, i-am explicat că distrugem administraţia publică locală. Am adunat documente pentru justificare legală şi morală a acţiunii şi a fost promovată pe linie UDMR. Legea a trecut de Senat, urmează Camera Deputaţilor. Dacă se va întâmpla, vom putea scuti 300.000 de funcţionari de nenorocire generală. Este o reuşită, o satisfacţie, pentru mine din punct de vedere profesional dar va fi şi pentru bugetari”, a declarat Ilyes.

Primarul a explicat că în foarte multe cazuri Curtea de Conturi a atacat în instanţă acordarea unor sporuri, în unele cazuri cererile fiind respinse iar în altele admise.
„Le-au luat şi le-au amestecat ca o ciorbă, s-a creat un sistem inacceptabil”, a adăugat primarul. AGERPRES