ilyes_iuliu.jpeg

Primăria Satu Mare va tipări tone de formulare pentru acordarea ajutorului la încălzire, primarul Iuliu Ilyes subliniind că doar 5-10 dintre informaţiile solicitate vor fi completate şi sunt necesare.

Edilul a explicat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că se pot depune deja cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire, formularul fiind unul stufos, de 8 pagini din care 80% sunt informaţii inutile, lucru care îngreunează mult această activitate.

„Este un efort deosebit, inclusiv financiar. Este o hotărâre de guvern care are anexe pe zeci de pagini, fiecare cetăţean trebuie să completeze un formular de 8 pagini cu atâtea date că nu interesează. 80% din formular, din rubrici, nici nu se completează. Tipărim tone de formulare ca să utilizăm în proporţie de 5-10 efectiv”, a declarat primarul.

Potrivit acestuia munca depusă de angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială va fi una foarte grea, urmând să verifice, prin sondaj, peste 60% din dosare. În municipiul Satu Mare în acest an, aproximativ 4.000 de familii vor beneficia de subvenţie la încălzire. AGERPRES