Primarul municipiului Satu Mare pleacă în delegaţie în China, Coreea de Sud şi Japonia pentru atragerea de investitori

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, va efectua o vizită oficială în China, Coreea de Sud şi Japonia, alături de alţi primari din ţară, cu scopul de a atrage investitori. Edilul a declarat că este vorba de o delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), la iniţiativa ambasadelor ţărilor respective, interesate de investiţii în România.

“Este vorba de o delegaţie oficială din partea Asociaţiei Municipiilor din România, împreună cu 12 primari de municipii reşedinţă de judeţ. O delegaţie va pleca joia viitoare, patru zile în Japonia, patru zile în Coreea de Sud şi patru zile China. În ultima perioadă, într-adevăr, aşa a observat AMR-ul, această misiune este sprijinită şi de Ministerul Afacerilor Externe, care organizează prin ambasadele acestor state vizita, este un interes din partea acestor ţări din punct de vedere economic în primul rând pentru România şi oraşul nostru este printre oraşele vizate. Eu sper din tot sufletul că vom reuşi să facem rost şi de investitori care doresc să investească”, a declarat Kereskenyi.

Edilul a explicat că firmele ar avea posibilitatea să investească în Satu Mare, din acest oraş fiind foarte mulţi informaticieni care s-au stabilit în alte locuri. “Un deziderat al meu a fost să încercăm să aducem înapoi tinerii. Din păcate, la ora actuală, mai ales în sectorul IT şi high tech, nu sunt locuri de muncă bine plătite în municipiul Satu Mare, de aceea rămân tinerii noştri care sunt absolvenţi de facultăţile de informatică, preferă să rămână la Cluj sau la Timişoara sau la alte centre universitare din străinătate, pentru că nu avem astfel de locuri de muncă. Ori, în aceste ţări sunt nişte firme mari care ar putea să investească şi în România, şi dacă investesc în România de ce nu ar avea o posibilitate, o oportunitate, să vină şi la Satu Mare”, a mai spus primarul. AGERPRES