Primăria Satu Mare urmează să liciteze construirea a două parcări supraterane în centrul oraşului, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că ar fi dorit construirea unei parcări subterane de 118 locuri de către un investitor privat odată cu proiectul de modernizare al centrului vechi, dar pentru că „au fost aruncate multe falsuri în spaţiul public” acest lucru nu se mai realizează, astfel că se revine la proiectele celor două parcări supraterane.

„Parcarea subterană ar fi fost soluţia optimă, dar municipalitatea are şi varianta B, care nu este cea mai bună, zic eu personal, dar mergem mai departe cu proiectele noastre de construcţie de parcări etajate. O parcare etajată va fi pe str. Kogălniceanu colţ cu Retezatului, unde am finalizat caietul de sarcini şi în câteva săptămâni vom scoate la licitaţie proiectare cu execuţie. Cealaltă locaţie este pe str. Decebal, unde lucrează specialiştii din primărie la caietul de sarcini”, a declarat primarul.

Parcarea de pe str. Kogălniceanu ar urma să aibă 146 de locuri de parcare, iar cea de pe str. Decebal 186 de locuri. AGERPRES