Primarul municipiului Roman a scapat de ancheta DNA

carpusor.jpgIn urma anchetei desfasurata de procurorii din cadrul sectiei Bacau a Departamentului National Anticoruptie, acestia au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva primarului municipiului Roman, Dan Ioan Carpusor, acuzat, printre altele, de abuz in serviciu si luare de mita.
Cercetarile procurorilor au pornit de la cateva plangeri indreptate impotriva primarului, precum si de la informatii obtinute prin mijloace specifice de catre anchetatori.

Procurorii au verificat activitatea primariei Roman din ultimii ani, insistand, in mod special, asupra schimburile de terenuri facute de Primarie, asupra mai multor investitii si licitatii publice organizate de catre Consiliul Local. Potrivit procurorilor, s-a dat NUP deoarece aproape toate aspectele verificate, respectiv o serie de investitii sau schimburi de terenuri, s-au facut respectandu-se hotararile Consiliului Local Roman, iar in cazul in care consilierii locali au decis efectuarea anumitor investitii cu bani de la buget, acestea au trebuit facute asa cum s-a votat de acestia.

Primarul Dan Ioan Carpusor a declarat: