Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea susține că va cere şedinţe extraordinare până când bugetul de investiţii va fi aprobat de o majoritate politică

matei_gheorghe.jpgPrimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei, a declarat că va cere şedinţe extraordinare până ce bugetul pentru investiţii va fi aprobat sub o formă sau alta, până se clarifică majorităţile din Consiliul Local.

“Nu ne putem permite să nu avem un buget clar investiţii pentru acest oraş. Nu ne permitem un blocaj financiar doar pentru că nu ştiu unii în care tabără trebuie să se poziţioneze. Cred că bugetul de investiţii al acestui oraş este mai important decât vânzoleala asta politică. Voi cere şedinţe extraordinare până ce va fi aprobat într-un fel sau altul acest buget, până ce lucrurile se vor aranja în cadrul Consiliului Local”, a spus primarul.

Acesta a precizat că sunt instituţii din subordinea primăriei care aşteaptă un plan de rectificare bugetară, sunt proiecte care aşteaptă partea de cofinanţare şi care nu pot fi amânate din cauza unui blocaj politic.

În cadrul ultimei şedinţe ordinare din 30 septembrie o nouă majoritate formată din consilieri ai Alianţei Creştin Liberale (ACL) şi independenţi a respins proiectul de buget propus de primărie, pe motiv că este unul de campanie şi de “mită electorală”.

Alianţa de guvernare formată din Partidul Social Democrat (PSD)-Partidul Conservator (PC)-Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a pierdut atunci majoritatea în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, partidele de opoziţie şi independenţii formând o nouă majoritate. Alianţa PSD-PC-UNPR nu a reuşit, astfel, să impună noua organigramă a societăţilor aflate în subordine şi nici să mandateze reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale acestora. PSD are opt consilieri, PC şi UNPR câte unul, în timp ce PNL are trei, PDL trei şi şapte sunt independenţi, şase dintre aceştia votând alături de ACL. AGERPRES