Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunţat că va respinge în următoarea şedinţă de consiliu local solicitarea operatorului de salubritate din oraş de a majora tarifele pentru ridicarea gunoiului, cerând totodată recalcularea acestora „la valoarea lor exactă”.

„Vreau să precizez foarte clar: atât eu, ca primar al municipiului, cât şi grupul de consilieri locali ai PSD şi PER nu ne raliem acestui demers şi nu ne însuşim pretenţiile asocierii Romprest Energy – Compania Romprest Service! După o analiză temeinică pe care am făcut-o inclusiv cu consilierea unor specialişti şi chiar şi în condiţiile în care admitem că recentele creşteri de preţuri şi salarii ar trebui să se regăsească în nivelul tarifelor finale, am ajuns la concluzia că solicitarea Romprest nu este pe deplin fundamentată. Ca urmare, vom vota respingerea proiectului de hotărâre de consiliu în această variantă şi vom cere recalcularea majorărilor, astfel încât în ele să se regăsească doar variaţiile preţurilor din ultima perioadă”, a transmis primarul municipiului reşedinţă Râmnicului.

Operatorul serviciului de salubritate din Râmnicu Vâlcea a cerut la sfârşitul anului trecut aprobarea Consiliului Municipal pentru a creşte din nou tarifele, majorate şi în vară, pentru serviciile pe care le prestează în municipiu, proiectul de hotărâre elaborat în acest sens urmând să fie supus votului consilierilor municipali în şedinţa din această lună.

În prezent, râmnicenii plătesc lunar 12,08 lei de persoană pentru deşeuri în amestec şi 5,97 lei de persoană pentru deşeurile reziduale şi biodegradabile, majorarea propusă de operatorul de salubritate fiind de circa 20%, respectiv 15,11 lei de persoană pentru deşeurile în amestec şi 7,35 lei pentru cele reziduale şi biodegradabile.

În cazul persoanelor juridice, majorarea propusă este de circa 19% pentru ridicarea deşeurilor în amestec şi de peste 24% pentru cele reziduale şi biodegradabile, respectiv 963,27 de lei pentru tona de deşeuri în amestec şi 555,12 lei pentru tona de deşeuri biodegradabile, faţă de 776, 03 lei/tonă şi respectiv 423,87 lei/tonă, cât plătesc în prezent firmele şi instituţiile din municipiu. AGERPRES