Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a anuntat in mod public ca refuza sa fie reprimit in Partidul Democrat, asa cum se vehiculase anterior, cu ocazia lansarii candidatilor acestei formatiuni pentru alegerile din 25 noiembrie.
„Am primit aceasta ofera si am fost initial de acord sa revin in partid, dar au aparut anumite suspiciuni, atat in ziare, cat si in randul unor colegi din PD, cum ca Gutau vrea sa aiba partidul in spate, ca Gutau vrea sa aiba spatele asigurat”, a declarat primarul municipiului Ramnicu Valcea, miercuri seara, intr-o emisiune pe un post local de televiziune.

„Vreau sa anunt cat se poate de clar ca nu ma voi reinscrie in PD. Le voi multumi pentru incredere, dar raman independent pana cand voi avea o hotarare definitiva si irevocabila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca nu vreau sa se inteleaga ca am nevoie de sprijinul cuiva”, a adaugat Mircia Gutau.

Declaratia lui Gutau survine dezvaluirilor de saptamana trecuta din partea unor surse credibile din PD, potrivit carora primarul urma sa fie reprimit in partid spre sfarsitul acestei luni, iar anuntul oficial sa fie facut pe 23 octombrie de presedintele PD, Emil Boc, cu ocazia lansarii la Ramnicu Valcea a candidatilor pentru Parlamentul European.

Tot pe 23 octombrie, la Curtea de Apel Alba Iulia se judeca apelul facut de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) impotriva sentintei prin care Tribunalul Alba l-a achitat in prima instanta pe primarul Mircia Gutau, judecat pentru fapte de coruptie.

Fost presedinte al organizatiei municipale PD, Mircia Gutau a fost exclus din partid la jumatatea lunii iulie a anului trecut, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea sa preventiva sub acuzatia de luare de mita. In acelasi dosar a fost judecat si achitat si viceprimarul Nicolae Dicu, insa pentru acesta nu s-a pus problema reprimirii in randurile partidului.