pendiuc__tudor.jpgPrimarul Tudor Pendiuc a anunţat, miercuri, că va propune Consiliului Local Piteşti un proiect de hotărâre care prevede recompensarea financiară a cetăţenilor care îşi sterilizează benevol câinii.
Proprietarii de câini ar urma să primească între 5 şi 10 lei pentru fiecare animal pe care îl sterilizează, a spus primarul în cadrul unei conferinţe de presă. O recompensă similară ar urma să fie acordată şi celor care predau la adăposturile administraţiei locale câinii pe care îi găsesc abandonaţi pe domeniul public.

O altă propunere este ca cei care doresc să adopte un câine, dar nu se pot ocupa de îngrijirea acestuia, să îl lase în cadrul unei biobaze, achitând cheltuielile pentru hrană şi tratamente medicale. De asemenea, cei care locuiesc la bloc ar putea lua acasă câini, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, dar numai cu acordul asociaţiei de proprietari.

Iniţiativele au rolul de a reduce numărului câinilor fără stăpân din municipiul Piteşti prin metode alternative, înainte de a se apela la eutanasiere. „Oricum este exclusă, indiferent de situaţie, eutanasierea câinilor de rasă şi a celor cu valoare chinologică deosebită”, a precizat Tudor Pendiuc. AGERPRES