Primarul municipiului Piatra Neamt afirma ca se va inscrie in PLD

Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, membru suspendat al PNL, a declarat ca se va inscrie mai mult ca sigur in PLD.
“Eu am ales dupa un proverb romanesc: decat sa castigi cu un prost, mai bine sa pierzi cu un destept. Eu voi contrazice proverbul pentru ca vom castiga cu un destept. Vom fi un partid parlamentar care vom avea multe de spus in Romania. La momentul respectiv, in proportie foarte mare vom fi colegi”, s-a adresat Gheorghe Stefan liberal-democratilor prezenti, alaturi de conducerea centrala a partidului, la conferinta judeteana de alegeri a PLD Neamt.

Stefan, sustinator declarat a lui Theodor Stolojan si Traian Basescu a declarat ca ar fi preferat sa fie exclus din PNL pentru a se putea inscrie in PLD, insa acest fapt nu s-a intamplat. Gheorghe Stefan a spus ca avea si varianta demisiei din PNL, insa ar fi pierdut mandatul de primar. “Nu mi-a fost frica de alegeri anticipate pentru primarie, dar cheltuiam banii din bugetul primariei fara rost, asa cum s-a facut la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. S-au cheltuit 20 de milioane de euro pentru ca asa au vrut PSD si PNL”, a adaugat Stefan.

Gheorghe Stefan a fost presedintele filialei PNL Neamt pana la suspendarea sa din functie de catre conducerea partidului, pentru ca simpatiza cu platforma Stolojan-Stoica. Anterior acestei decizii, Gheorghe Stefan a demisionat din Comitetul Executiv al PNL si din Consiliul de Coordonare al Aliantei PNL-PD, ca semn de protest pentru excluderea din PNL a lui Theodor Stolojan.