Primarul municipiului Piatra Neamţ a prezentat raportul privind acţiunea “Piatra curată”

chitic_dragos.jpgPrimarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, candidat PNL pentru funcţia de primar, a prezentat raportul cu privire la campania de conştientizare Piatra curată”, ediţia de primăvară. În perioada de pregătire a campaniei, primarul Dragoş Chitic s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de locatari din Piatra Neamţ, directorii unităţilor de învăţământ şi reprezentanţi ai mai multor asociaţii non-profit care şi-au manifestat dorinţa de a se alătura campaniei.

Pentru această ediţie s-au alocat prin hotărâre de Consiliu Local 15.000 de lei, sumă care a fost utilizată pentru achiziţionarea a 500 de puieţi de tei şi 800 de butaşi de trandafir, material săditor care a fost distribuit voluntarilor înscrişi în campanie pentru a fi plantat în municipiul Piatra Neamţ. De asemenea s-au achiziţionat 2.400 de saci pentru deşeuri şi 4.000 de mănuşi de unică folosinţă care au fost folosite de participanţii la campanie.

La campanie au participat, în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”, toate unităţile de învăţământ din oraş şi marea majoritate a asociaţiilor de locatari. De asemenea, mai multe instituţii din Piatra Neamţ, cum sunt Apele Române, Inspectoratului de Jandarmi Neamţ, Batalionul 634 Petrodava şi ONG-uri au organizat fiecare, în câte o zi, o acţiune de ecologizare a zonelor în care se depozitează deşeuri necontrolat şi de plantare de arbori şi butaşi de trandafiri.

“Le mulţumesc tuturor pietrenilor care au fost alături de noi la această ediţie a campaniei ‘Piatra Curată’. Această campanie este în primul una de conştientizare prin puterea exemplului a importanţei păstrării curăţeniei şi a protecţiei mediului înconjurător. Pe lângă aceasta s-a reuşit şi ecologizarea, cu ajutorul voluntarilor, a unor zone din municipiu, colectându-se aproximativ două tone de deşeuri. Împreună cu asociaţiile de proprietari s-a colectat în total aproximativ o tonă de deşeuri. Am implicat în această campanie şi beneficiarii de ajutor social, iar deşeurile colectate au fost transportate cu ajutorul societăţii Salubritas. Poliţia Locală împreună cu Garda de Mediu, Poliţia Naţională şi Jandarmeria îşi vor intensifica acţiunile de monitorizare a zonelor în care se aruncă deşeuri, iar cei care nu protejează mediul înconjurător vor fi amendaţi”, a declarat primarul Dragoş Chitic. AGERPRES