Municipalitatea din Orăştie contestă în instanţa de contencios-administrativ decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara prin care a fost instituită starea de carantină pe raza localităţii, instanţa urmând să fixeze un termen de judecată pentru această cauză, a anunţat primarul oraşului, Ovidiu Bălan.

Potrivit acestuia, incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Orăştie este în scădere, aceasta situându-se joi la o valoare de 5,85 la mia de locuitori.

„Rata incidenţei cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului Orăştie este de 5,85, fapt care dovedeşte că aceasta este în scădere, cum spuneam zilele trecute. Totodată, menţionez că am formulat şi depus acţiune în contencios-administrativ împotriva atât a Hotărârii nr.50 din 28.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale în municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, cât şi împotriva Ordinului nr. 6776 din 27.03.2021 al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, prin care am solicitat anularea acestor acte, urmând ca în cauză să se fixeze termen de judecată de către instanţă”, a notat primarul municipiului Orăştie pe pagina sa de Facebook.

Municipiul Orăştie se află în carantină zonală din data de 26 martie, primarul localităţii arătându-şi, încă de atunci, nemulţumirea faţă de hotărârea CJSU Hunedoara şi apreciind că decizia a fost luată într-un mod „total netransparent” şi subiectiv.

Primarul Ovidiu Bălan afirma, la acel moment, că numărul testărilor RT PCR în Orăştie crescuse, în perioada premergătoare carantinei, la peste 700 în interval de 14 zile. Totodată, el arăta că şi agenţii economici locali testează, la rândul lor, angajaţii, ceea ce ar fi dus la majorarea numărului de cazuri noi confirmate la infecţia cu SARS-CoV-2. AGERPRES