neghina_laurentiu.jpgLa şase luni de la preluarea funcţiei de primar al municipiului Oneşti, Laurenţiu Neghină are toate motivele să creadă că începutul mandatului său este unul de succes, acţiunile sale dând rezultate concrete pentru locuitorii oraşului de pe Trotuş. Pornind de unde trebuia, respectiv de la coordonarea eficientă a aparatului administrativ al Primăriei, noul edil şi-a asigurat în scurt timp colaborarea şi susţinerea tuturor subordonaţilor.

Astfel a fost posibil ca în 2012 să se deruleze numeroase acţiuni de modernizare a oraşului: asfaltările şi trotuarele realizate în zona Gării, terminarea asfaltării Căii Mărăşeşti – între cele două sensuri giratorii, asfaltarea bulevardului Republicii, realizarea de trotuare moderne în zona străzilor Trotuşului, Daciei şi Buciumului.

Totodată s-au realizat 9 locuri de joacă în diverse zone ale oraşului şi s-au modernizat, extins sau realizat 9 noi parcări, concomitent fiind efectuate lucrări de canalizare, asfaltare şi de amenajare a trotuarelor din zona Lanul Gării. Au fost declanşate lucrări pe termen lung la Maternitatea Spitalului, unde vor fi făcute modernizări în cadrul unor proiecte cu finanţare externă şi s-au început lucrările pentru realizarea staţiei de transfer şi pentru anveloparea gropii de gunoi a oraşului.
Laurenţiu Neghină a venit şi cu un proiect propriu de revigorare a vieţii oraşului în plan sportiv, cultural, educativ şi recreativ. S-a început cu un lucru mai mic, dar foarte important, modificarea scenei Cinematografului Capitol şi dotarea cu echipament tehnic pentru realizarea de concerte şi spectacole de teatru. O premieră a fost organizarea unui spectacol – eveniment de Driffting – Auto Motor Show ce a adus peste 4000 de spectatori, iubitori ai automobilismmului şi spectacolelor de acest gen. Au fost organizate diverse acţiuni recreative şi de timp liber pentru toate vârstele, atât cu ocazia Săptămânii Mobilităţii, dar şi pe parcursul întregii veri, incluzând aici o nouă ediţie a Maratonului Bike Onestin şi realizarea unui spectacol pentru pensionari, oferit de Ziua vârstnicilor, care a avut ca invitat de onoare pe Sofia Vicoveanca, acţiune la care au fost prezenţi aproape 900 de pensionari.

Anul acesta a fost sărbătorită într-un altfel de cadru şi Ziua de 1 Decembrie, pentru prima dată printr-un spectacol în aer liber cu mai bine de 3000 de spectatori, având ca invitat principal pe cunoscutul cântăreţ CRBL. „Evenimentele le-am reuşit pentru că mi-am dorit ca acest oraş să iasă din amorţeală şi, indiferent de conjunctura economică, voi încerca să găsesc modalităţi pentru a nu face din Oneşti un oraş adormit, sperând să pot oferi oneştenilor şi momente de bucurie. Am făcut lucrurile acestea cu pasiune, iar atunci când nu au existat resurse interne am apelat la sponsori, parteneri şi am continuat să susţin personal acest domeniu, aşa cum am făcut şi înainte de a fi primar”, a declarat Laurenţiu Neghină pentru ziarul „Ora 25”.

Pe aceste considerente, noul edil a adus pentru prima dată la Oneşti un eveniment sportiv de anvergură, televizat în şapte ţări, Gala Local Kombat, cu 2000 de spectatori. Nu în ultimul rând, a fost organizată premierea elevilor şi profesorilor în prima Gala a Învăţământului Oneştean.