Primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru, a fost invitat și a participat pe 24 mai la celebrarea celei de-a 74 aniversări a Statului Israel. Excelența Sa, David Saranga, ambasadorul acreditat în țara noastră, a organizat acest eveniment la Opera Română din București oferind tuturor invitaților un concert extraordinar susținut de către Yasmin Levy, acompaniată și susținută de către membrii Orchestrei Metropolitane București.
Concertul a fost urmat de un dineu la care au fost prezenți ambasadori din Corpul Diplomatic acreditați în capitala României – o bună ocazie de a dialoga pe de teme importante, precum implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, sursele neconvenționale și energia verde, alte exemple de bune practici.
Municipiul Moinești are un parteneriat de înfrățire asumat cu orașul Rosh-Pinna din Israel, o localitate fondată în anul 1882 de pionieri evrei care au emigrat chiar din orașul Moinești. Respectivul act de cooperare internațională a fost semnat în data de 31 mai 2010 de către ex-primarul municipiului, Viorel Ilie, de asemenea prezent la evenimentul de pe 24 mai.