ilie_viorel_ochelari.jpgLa sfîrşitul lunii februarie a avut loc în municipiul Moineşti o sesiune de informare cu privire la demararea proiectului „Fabricat în Țara lui Andrei” – cea mai mare competiţie de afaceri sociale cu o finanţare totală de 350 de mii de euro, susţinut de OMV/Petrom în parteneriat cu NESsT. Primarul municipiului Moineşti, Viorel Ilie, a fost o prezenţă apreciată la lansarea proiectului care îşi propune sprijinirea celor care au o idee sau un plan de afacere care răspund unei probleme sociale din Moineşti (şi din alte 27 de localităţi din ţară).

Cele mai bune 20 de aplicaţii depuse pînă în data de 4 martie vor primi sprijin financiar şi tehnic pentru a se dezvolta la nivel de plan de afaceri. În final, zece antreprenori vor primi finanţări nerambursabile pentru implementarea planului lor de afaceri şi vor beneficia timp de aproximativ un an de consultanţă tip Incubare de Afaceri în domenii cheie: Management Financiar, Legislativ, Marketing şi Distribuţie.

De asemenea, pe 28 februarie, la Biblioteca Municipală din Moineşti a avut loc un eveniment de excepţie – Simpozionul de final al Proiectului „ACTIVarea specificului autentic moineştean”, organizat de către Asociaţia ACTIV Moineşti în parteneriat cu primăria municipiului, Liceul Teoretic „Spiru Haret” şi Școala Gimnazială „George Enescu”. Participanţii au susţinut emoţionante evocări ale trecutului, s-au proiectat filme şi prezentări multimedia şi s-a discutat despre proiectele care sunt în curs de implementare.