Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, a fost reinvestit, pe 20 iunie, in functie, urmand sa fie ajutat de un consiliu majoritar UDMR.
Sedinta de constituire a Consiliului Local Miercurea Ciuc s-a desfasurat fara incidente. Primarul a depus juramantul atat in limba romana, cat si in limba maghiara si a purtat pentru cateva minute esarfa tricolora, asa dupa cum prevede legea. In timpul mandatului 2004-2008, Raduly a evitat sa poarte esarfa tricolora la manifestarile oficiale, cazurile in care a facut exceptie fiind foarte rare.

Viceprimari ai municipiului Miercurea Ciuc au fost alesi Antal Attila si Szoke Domokos, de la UDMR, care au ocupat aceste functii si in ultimii patru ani. Chiar daca in fractiunea UDMR din Consiliul Local Miercurea Ciuc au existat, in urma cu cateva zile, divergente legate de nominalizarea lui Szoke Domokos, pana la urma acesta a fost acceptat. De altfel, Raduly Robert a promis in campania electorala ca va continua sa lucreze cu aceeasi echipa.

Consiliul local este format din 12 reprezentanti UDMR si 7 ai Partidului Civic Maghiar, partidele romanesti nereusind sa obtina niciun mandat in forul local.

La sedinta de constituire a Consiliului Local Miercurea Ciuc au lipsit reprezentantii Prefecturii Harghita. Prima sedinta a Consiliului Local s-a desfasurat exclusiv in limba maghiara, organizatorii uitand sa asigure traducerea simultana in limba romana.