nichita_gheorghe_.jpgMunicipalitatea ieseana va achizitiona, pana in vara acestui an, 50 de autobuze cu aer conditionat si sistem de navigare.

Primarul Gheorghe Nichita a declarat ca finantarea pentru autobuze va fi asigurata cu fonduri de la banca Dexia, unde municipalitatea ieseana a contractat in urma cu doi ani un credit de 200 milioane lei pentru realizarea unor proiecte de infrastructura.

„Am stabilit cu cei de la Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi sa incepem deja intocmirea caietului de sarcini pentru achizitionarea autobuzelor. Am discutat mai multe formule de finantare si probabil, vom modifica lista de investitii de la imprumutul Dexia, pentru a le plati din credit”, a explicat primarul social democrat Gheorghe Nichita.

Conform acestuia, valoarea totala a achizitiei celor 50 de autobuze va fi de aproximativ 10 milioane euro. „Am prefera ca autobuzele sa aiba aer conditionat, sistem GPS si alte dotari moderne, ca cele din Bucuresti. Cred ca avem o sansa mare de a rezolva problema transportului in comun pe raza municipiului Iasi daca vom achizitiona aceste autobuze”, a declarat, la randul sau, Maricel Gherca, directorul RATP.