Primarul municipiului Iaşi se teme că vor creşte cheltuielile în urma disponibilizărilor

nichita_gheorghe_.jpgPrimarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, susţine că este greu să recurgă la disponibilizări mai ales când are o organigramă subdimensionată, motiv pentru care se teme că vor creşte cheltuielile bugetare în urma externalizării unor direcţii aflate în subordine.

Primarul Gheorghe Nichita a declarat, joi, că inţiativa Executivului vizează restructurări în primării bazate pe numărul de locuitori al fiecărei localităţi este “o chestiune mascată” pentru a reduce numărul de persoane din aparatul propriu al primăriilor.

“Prin externalizarea unor direcţii, pentru a ne încadra în limita impusă, vor trebui angajaţi încă 27 de oameni, iar personalul din acele direcţii va rămâne pe posturi bugetate, chiar dacă nu ar mai face parte din aparatul propriu. Am făcut astăzi o analiză din care a reieşit că în cazul în care externalizăm Direcţia de Patrimoniu, Direcţia de Pieţe sau Direcţia de Finanţe, aşa cum se întâmplă în alte oraşe, cheltuielile bugetare vor creşte, nu vor scădea”, a explicat Gheorghe Nichita.

În opinia sa, organigramele primăriilor ar trebui analizate de specialişti şi să fie stabilite direcţiile care trebuie externalizate şi un cost standard pe activitate. Primarul social democrat susţine că este dificil să recurgă la disponibilizări întrucât Primăria Iaşi are un număr de posturi de funcţionari mai mic, comparativ cu Bacăul, unde sunt 1.442, Aradul care are peste 1.300 de posturi sau Clujul, cu 1.097 de angajaţi. În cazul în care va fi pus în aplicare planul de restructurări, în cadrul primăriei ieşene ar urma să fie disponibilizaţi 375 din cei 737 de angajaţi. AGERPRES