Primarul municipiului Iaşi crede că CET-urile au “culoare politică”

nichita_gheorghe_.jpgPrimarul Gheorghe Nichita a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că are convingerea că Centralele Electro Termice (CET) au ajuns să aibă culoare politică.

“În România, sunt CET-uri PDL-iste, sunt CET-uri USL-iste. Mi-am dat seama că agentul termic a devenit agent electoral. Cine are agent termic, acolo primarul şi partidul respectiv trebuie să fie votat. Unde nu există agent termic înseamnă că, după cum gândesc dânşii, este incompetenţă”, a declarat presei primarul Gheorghe Nichita.

Primarul ieşean a recunoscut că nu ştie care va fi preţul gigacaloriei pe care ieşenii branşaţi la sistemul centralizat îl vor achita în această iarnă. Totodată, Nichita a recunoscut că fără ajutor din partea opoziţiei, nu va reuşi să rezolve probleme furnizorului de agent termic motiv pentru care cere încă o dată ajutorul parlamentarilor PDL.

‘Toate măsurile necesare au fost luate pentru asigurarea apei calde, pentru a prelua Primăria operarea serviciului de termoficare şi pentru a pregăti iarna care vine. Toate aceste măsuri nu depind doar de primar. Eu fac toate eforturile. Dacă nu există sprijinul parlamentarilor PDL, pentru că ei sunt la guvernare, există riscul de a avea sincope în funcţionarea acestui serviciu. Fac apel încă o dată la sprijinul Guvernului şi al parlametarilor PDL. Le cer ajutorul şi sper ca împreună cu ei să găsim sprijinul instituţiilor statului’, a precizat Nichita. AGERPRES