barbu_nicolae3.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că lucrările de realizare a pistei de atletism întâmpină probleme de execuţie, pentru că „nu a fost realizată planeitatea acesteia” şi există „diferenţe de nivel de până la 60 de centimetri”.

„La prima vedere, firma care a licitat această lucrare de realizare a pistei de atletism din municipiu părea o firmă serioasă, profesionistă, care a mai făcut lucrări similare. Are experienţă, are personal, are tot ce îi trebuie, dar au crezut că, dacă lucrarea va fi realizată într-un parc, o pot face ca la ţară, în pantă, şi acum nu cădem la pace cu planeitatea acestei piste şi sunt diferenţe de nivel de până la 60 de centimetri. Acum se caută soluţii, unde se coboară, unde se urcă, unde se face umplutură, unde se face săpătură”, a declarat Barbu.

Primarul din Giurgiu spune că vrea ca această pistă de atletism să fie şi omologată pentru competiţii sportive. „Noi vrem să omologăm această pistă de atletism, nu neapărat pentru competiţii internaţionale, olimpice, dar vrem să o omologăm pentru competiţii sportive, ori, în momentul în care nu avem o planeitate perfectă, asta e clar că nu se poate omologa. Am făcut o solicitare la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru omologare şi o să ne dea exact care sunt condiţiile ca această pistă să fie omologată”, a completat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Pista de atletism se construieşte într-un parc din municipiul Giurgiu, pe o suprafaţă de 3.475 de metri pătraţi, şi a fost concepută pentru a răspunde cerinţelor sportului de performanţă pentru competiţii şcolare, locale sau naţionale şi va avea sectoare pentru săritura în lungime, triplusalt şi aruncarea greutăţilor.

Lucrările la pista de atletism din municipiul Giurgiu sunt programate a se finaliza în toamna acestui an. Fosta pistă de atletism a municipiului a funcţionat la stadionul Marin Anastasovici, unde acum se antrenează echipa de fotbal Astra Giurgiu, de aceea, municipalitatea a ales să mai construiască o pistă de atletism. AGERPRES