Primarul municipiului Giurgiu nu va fi urmarit penal

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, este multumit de faptul ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale asupra sa pentru comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu de care fusese acuzat in anul 2004 in urma unui control al Camerei de Conturi Giurgiu.
“Acum am primit o adresa din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de mine”, a declarat Lucian Iliescu. Primarul spune ca ar fi fost pacat ca, aproape de finalul vietii, cariera sa sa fi fost patata de asemenea fapte. Adrese privind neinceperea urmaririi penale in aceeasi cauza au primit si fostul viceprimar Gabriel Marcoci si actualul viceprimar Liviu Clejan. Fata de ei plana suspiciunea cu privire la o relatie de cauzalitate, prin comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu, in cazul producerii unui prejudiciu de peste 1,1 milioane de lei (11 miliarde de lei vechi in anul 2004) la unul din serviciile subordonate Consiliului local municipal.

In aceasta situatie Parchetul a retinut pentru cercetare un numar de 7 persoane, foste angajate ale Directiei Administratiei Domeniului Public Giurgiu si despre care s-a stabilit ca au produs prejudiciul amintit prin neinscrierea in documente a taxelor ecologice incasate in vama.