Primarul municipiului Giurgiu este nemulţumit de activitatea poliţiei naţionale în oraş

iliescu_lucian_mare.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, s-a declarat marţi nemulţumit de activitatea poliţiei naţionale şi a jandarmilor în oraş, afirmând că în cele mai multe cazuri doar poliţia locală ”se luptă cu infractorii”.

”Noi, administraţia locală, luptăm foarte mult să ţinem piept la ceea ce se întâmplă în municipiul Giurgiu şi reuşim să avem o protecţie prin poliţia locală, dar celelalte organe, respectiv poliţia naţională şi jandarmii, nu ştiu ce fac, se ascund sau lucrează prea mult în judeţ pentru că nu mai sunt vizibili în municipiu”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Lucian Iliescu.

Întrebat despre nemulţumirile primarului municipiului Giurgiu, şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a declarat că nu vrea să intre în polemică, dar consideră că este importantă colaborarea între poliţia naţională şi cea locală. Potrivit şefului IGPR, aceste instituţii trebuie să fie doar în slujba cetăţeanului. ”Cred că nu este de neglijat faptul că România este dată la Bruxelles ca unul dintre cele mai sigure state din Europa”, a spus Liviu Popa. AGERPRES