barbu_nicolae1.jpgGiurgiuvenii vor plăti în această iarnă mai puţin pentru încălzirea locuinţelor în sistem centralizat, în urma negocierilor Primăriei cu reprezentanţii Uzinei Termoelectrice Giurgiu.

„Am preluat costul energiei din iarna trecută de 350 de lei gigacaloria şi am ajuns la o înţelegere cu cei de la SCUT. Nu a fost simplu pentru că de peste o lună tot negociem, iar în ultima perioadă preţurile la combustibili şi gaze naturale au tot crescut, şi am ajuns la un preţ de 340 de lei gigacaloria, după ce reprezentanţii SCUT veniseră cu o propunere de preţ pentru această iarnă de 400 lei”, a declarat joi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că în aceste condiţii populaţia va ajunge să plătească 272 de lei gigacaloria dacă se ia în calcul şi subvenţia de zece la sută din partea Primăriei, iar banii pentru subvenţie vor proveni din încasarea datoriilor pe care firmele şi persoanele fizice le au la Direcţia de Impozite şi Taxe şi care se ridică la aproximativ zece milioane de lei.AGERPRES