iliescu_lucian2011.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, consideră că şi candidaţii la funcţia de edil şef ar trebui să dea examene, un fel de „bacalaureat” pentru această funcţie, pentru că nu toţi sunt pregătiţi pentru activitatea în administraţie, dar vor să ocupe această funcţie.

„Am intrat în cel de-al 16-lea an de când sunt primar al municipiului Giurgiu şi mi-aş dori un examen cu primarii sau cu cei care vor să candideze pentru această funcţie, să fie un fel de bacalaureat al primarilor pe care să vedem dacă sunt în stare să îl ia”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

El spune că a ajuns la această concluzie după ce a observat că foarte mulţi îşi doresc să ajungă primar, dar nu sunt şi pregătiţi pentru această funcţie şi pentru munca în administraţie care nu este o meserie uşoară şi presupune multe capcane şi riscuri.

Totodată, el îşi doreşte ca aleşii locali să fie luaţi în seamă şi ajutaţi de guvernanţi indiferent de culoarea politică şi crede că ar trebui sesizată Comunitatea Europeană despre faptul că în România ordonanţele guvernamentale sunt mai puternice ca legea şi prin deciziile acestora este afectată soarta comunităţilor. AGERPRES